Duurzaam
Omdat het gewoon kan!

duurzame-verf-ecocoatings
verf online bestellen
  • Makkelijk betalen met iDEAL
  • Vaste klant? Dan bieden wij korting!
  • Kleuradvies nodig? Neem contact met ons op

Wat is duurzame verf?

De meest gestelde vragen als het om ”groene verf” gaat zijn: voldoet duurzame verf wel aan de kwaliteitsnormen en is de verf niet te duur.

Het kwaliteitsargument speelt eigenlijk al geen rol meer, aangezien er kwalitatief hoogstaande producten op de markt zijn, die zichzelf allang bewezen hebben. Denk aan de olieverf die al door Rembrandt werd gebruikt en de silicaatverven, die in Duitsland al meer dan 100 jaar kleurecht op gebouwen aanwezig zijn.

Wat betreft het prijsargument, er zijn (net zoals bij de synthetische verven) goedkope en duurdere varianten. Het is echter zinvoller om af te vragen waarom een verf mogelijk duurder zou zijn. Wat zijn de kosten van natuurlijke grondstoffen en hoe staat deze in verhouding tot allerlei synthetische grondstoffen?

De Toekomst van Verf

Synthetische verven worden grotendeels gemaakt van aardoliederivaten. Aangezien de verffabrikanten het er over eens zijn dat deze grondstof eindig is, zal er naar alternatieven gezocht moeten worden. Die beter zijn voor mens en milieu. Is de prijs bepalend, of vinden wij het ook belangrijk dat alle mensen betrokken in het productieproces een eerlijk loon en schoon werk krijgen?

Als consument kunt u daar zelf over nadenken en uw keuzes maken.
Het spreekt voor zich dat wij daar graag met u over meedenken!

Ecologisch, duurzaam, natuurverf, biobased

Er zijn nogal wat termen in het leven geroepen om producten en methodes te omschrijven.
Hieronder enkele termen wat nader verklaard.

DUURZAME VERF
Er wordt rekening gehouden met de impact op de volledige cyclus.

MILIEUVRIENDELIJK
Er wordt rekening gehouden met de milieu-impact van verf van productie t/m afval (kan petrochemische bestanddelen bevatten)

BIOBASED
Volledig of deels gemaakt van biomassa, bijvoorbeeld restafval uit andere productieprocessen (kan fysisch of chemisch behandeld zijn).

NATUURVERF
Op basis van herwinbare grondstoffen en daardoor onuitputtelijk (plantaardig en mineraal)