WIJ HEBBEN DIVERSE MERKEN DUURZAME VERF

EN TOEBEHOREN IN ONS ASSORTIMENT

Bij het samenstellen van ons productassortiment hebben we ons laten leiden door diverse criteria. Allereerst willen wij producten aanbieden die voor de professionele schilder makkelijk inzetbaar zijn en voldoen aan de kwaliteit die hij gewend is. Daarnaast willen we ook herkenbare merken aanbieden die zich al ruimschoots bewezen hebben en die ook bij de particulier al enigszins bekend zijn.

Wij denken dat we met onderstaand assortiment dat doel bereikt hebben. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we blijven kijken naar de markt en op zoek zijn naar een nog interessanter productaanbod.

De door ons gekozen duurzame verfmerken hebben verschillende samenstellingen van hun verven. Om een goed beeld te krijgen van de inhoud en grondstoffen van de verf raden wij aan de bijgeleverde technische informatiebladen goed te lezen.

AURO

Auro is een van de weinige, zo niet de enige, producent van verf en beschermings­producten die consequent 100% natuurlijke en veilige producten maakt. Dus niet: 1% van die gevaarlijke stof er in en 0,1% van dat gevaarlijke goedje wat we onopvallend wegstoppen. Gewoon een eerlijke en zuivere keuze. Alle door Auro gebruikte grondstoffen staan op de productverpakking.

Voor het ontwikkelen van onze producten maken wij gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals:

 • plantaardige oliën en harsen
 • plantaardige oplosmiddelen zoals citrusolie (Classic producten)
 • aard- en mineraalkleuren

Natuurlijke oplosmiddelen
Auro natuurverven vermeldt duidelijk op de verpakking en in de productinformatie of de producten eventueel (natuurlijke) oplosmiddelen bevatten. “Oplosmiddelvrij” spreekt voor zich. “Aqua” betekent dat de producten waterverdunbaar zijn, oplosmiddelarm of oplosmiddelvrij en gereedschap met water en zeep kan worden gereinigd. De vermelding “Classic” geeft aan dat men te maken heeft met oplosmiddelhoudende producten.

Levenskwaliteit
Auro natuurverven dragen bij aan een natuurlijk binnenklimaat, zijn een vorm van toegepaste milieubescherming en geven een harmonieuze, kleurrijke woonomgeving.
De natuurlijke structuur en geur van hout blijft bij de ademende afwerking met olie en was intact.

Verantwoord & milieubewust: hun prijs waard

 • Weinig milieubelasting, want het afval is composteerbaar
 • Geringe gevolglasten voor het milieu; geen chemisch afval
 • Geen milieuschade door tanker- en chemische ongelukken
 • Lijnzaad biologisch en regionaal verbouwd; in de buurt van de fabriek

Uitgebreide toepassingsmogelijkheden

 • Hout natuurlijk beschermen en veredelen
 • Verven, lakken en beitsen
 • Olie en was voor houten vloeren en meubels
 • Wanden en plafonds decoreren, structureren, verven en kleur geven
 • Lijmen van kurk, vloerbedekking, linoleum
 • Oppervlakken reinigen en verzorgen … en nog véél meer.

Kleuren
Auro verf kan geleverd worden in speciale Auro kleuren. Wilt u de kleurkaarten van Auro per post ontvangen? Stuur dan een mail naar info@ecocoatings.nl

Auro kleurenstalen

Auro Kleurkaart Muurverf

Auro Kleurkaart Kalkverf

Auro Kleurkaart Hardeolie

verf ecologisch uula

UULA

De aandacht voor traditioneel gemaakte, milieuvriendelijke verf neemt toe en dat juichen wij van harte toe. Verf zonder giftige chemische stoffen…. het kán zonder tekort te doen aan de kwaliteit van het schilderwerk. En als dat ook nog ten goede komt aan de gezondheid en het milieu, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Steeds meer schilderprofessionals, maar ook architecten die onze producten bestellen, laten ons weten dat ze – soms na enige aarzeling – enthousiast zijn over het gebruik van Uula lijnolieverf en dat ze het zeker zullen blijven gebruiken. Dat geldt ook voor particuliere consumenten. Ook voor hen is Uula lijnolieverf een goed alternatief: het werkt heel gemakkelijk, is onschadelijk, gaat jaren mee en is zeker niet duurder dan gewone verf.’

Over Uula
Uula is een Fins familiebedrijf dat opgericht is in 1975. Rond die tijd groeide de vraag naar de traditionele verf, waarmee Finse huizen eeuwenlang waren beschilderd, maar was de kennis om die te maken grotendeels verloren gegaan. Uula zocht contact met experts en specialisten op verfgebied en slaagde erin om de oude kennis waarmee eeuwenlang verf werd gemaakt, weer op te diepen en die te verbinden aan de nieuwste inzichten van verfproductie. Het resultaat: een assortiment van verfproducten op basis van uit vlas geperste lijnolie, die wordt gekleurd met natuurlijke aardepigmenten.

Met de ontwikkeling van deze producten maakt Uula haar bedrijfsfilosofie volledig waar: de oude traditie terugbrengen in de vorm van verf met hoge kwaliteit, een fraaie ‘look’ en respect voor gezondheid en milieu.

Koeien houden van Uula …
De bewering dat Uula niet schadelijk is voor de gezondheid werd enkele jaren geleden bij toeval bewezen door ….. koeien. Een aantal koeien dat in een wei stond, wist een groot blik met kookverf dat niet goed was afgesloten, te openen. Omdat het rook naar voedsel, slobberden ze tientallen liters verf met smaak naar binnen. En…. er gebeurde niets. Doordat de verf geen schadelijke stoffen bevat, bleven ze kerngezond!

Uula kleurenstalen

Uula Kleurkaart Kookverf

Uula Kleurkaart Lineco-into

Uula Kleurkaart Olielazuur

Uula Kleurkaart Farfoil

verf duurzaam copperant

COPPERANT

Met Copperant pakt u uw schilderwerk gegarandeerd verantwoord en vakkundig aan. De verven leveren niet alleen een optimale prestatie, ze zijn ook nog eens gemaakt van natuurlijke grondstoffen.

Perfecte droging, langdurige bescherming, een prettige verwerking en een uitstekende dekking waardoor u minder verf nodig heeft. U hoeft niet meer te kiezen tussen groen, prijs of kwaliteit. Met Copperant bespaart u tijd en geld én draagt u bij aan een gezond en veilig leven.

Copperant kleurstalen

Copperant Kleurkaart Imagine
Copperant Kleurkaart Mucha
Copperant Kleurkaart Traditional
Copperant Kleurkaart Verfbeits
Copperant Kleurkaart Pastel

AQUAMARIJN

Vooruitstrevend sinds 1980
AQUAMARYN Duurzame verf was, al begin jaren ‘80, de eerste Nederlandse verfproducent die zich toelegde op het ontwikkelen van natuurverf op basis van herwinbare grondstoffen. En is nu de enige producent in Nederland met een compleet assortiment duurzame, professionele verven.

Verf maken is ons vak. Wij zien het maken van AQUAMARYN Duurzame verf als onze bijdrage aan de verantwoordelijkheid die iedereen heeft om het leuk te houden op deze wereld. Met voldoende grondstoffen om mooie producten te maken, met voldoende schoon drinkwater en voedsel om te kunnen leven. Voor nu en in de toekomst. Dat is ons een logische en zinvolle bedrijfsvoering.

Duurzame professionele schildersverf
AQUAMARYN duurzame verf heeft een volledig assortiment duurzame en professionele schildersverven. Met een technische duurzaamheid die past binnen het regulier onderhoudsschema van vastgoedbeheerders. En daarmee echt een serieuze keuze is in het opmaken van onderhoudsadviezen.

De recepturen zijn gebaseerd op de authentieke Hollandse lijnolieverf (natuurverf), maar waar nodig aangepast aan de laatste stand van de techniek. Daardoor zijn de producten goed en makkelijk te verwerken, kennen ze een lange levensduur en zijn de grondstoffen zo natuurlijk mogelijk.

Ecologisch
AQUAMARYN wordt zoveel als mogelijk ontwikkeld op basis van natuurlijke, herwinbare grondstoffen. Hiermee ontzien wij het milieu en stimuleren het gebruik van duurzame grondstoffen in verfproducten. Het productieproces van AQUAMARYN is vele malen minder milieubelastend dan dat van conventioneel synthetische verven.

Gezondheid
De productie van AQUAMARYN is vele malen gezonder dan van reguliere verfproducten. Dit is goed voor de gezondheid van een ieder binnen de keten. Of dit nu onze eigen productiemensen, medewerkers van groothandels of eindgebruikers van een object zijn. Een ieder profiteert, evenals het milieu, van een gezonder product als AQUAMARYN.

Technisch
De technische kenmerken van lijnolieverven zijn een hoge elasticiteit, indringend vermogen en een uitstekende hechting op de ondergrond. Dit maakt producten van AQUAMARYN uitstekend geschikt voor toepassing op professioneel vastgoed. De technische kenmerken van lijnolieproducten bewijzen zich al eeuwenlang.

Aquamaryn kleurenstalen

Aquamaryn Kleurkaart Linal
Aquamaryn Kleurkaart Houtbeits

TIERRAFINO

Leem creëert sfeer en kleur. En een gezonde, aangename woon- en werkomgeving

Leem heeft een aantal bijzonder prettige en unieke eigenschappen. Leem bestaat voor de helft uit zuurstof en voor 20% tot 40% uit silicium. Vooral dit mineraal bezorgt leem zijn unieke warmte- en vochtregulerende eigenschappen. Leem is antistatisch en schimmelwerend. En warm in de winter en koel in de zomer. Zo ontstaat een gezond en evenwichtig binnenklimaat.

Tierrafino brengt zes fraaie leemproducten voor binnen en buiten, in zachte natuurlijke kleuren. Basisleem, leemstuc, leempleister, leemverf, leem-structuurverf kalei, glansstuc stuccolustro en tadelakt.

Tierrafino kleurenstalen

Tierrafino Kleurkaart Ipaint
Tierrafino Kleurkaart Listro
Tierrafino Kleurkaart Tpaint