ECOCOATINGS IN DE MEDIA

DECEMBER 2020

ecocoatings klusvisie

KLUSVISIE: Ernst neemt natuurlijke verf serieus

Interview met Ernst de Nobel Ecocoatings voor Klusvisie, vakblad voor professionals in de klussen- en onderhoudsbranche.

Aardolie als grondstof voor watergedragen en alkydverf lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. De verfindustrie ontwikkelt gelijkwaardige alternatieven en brengt deze aan de man als ‘biobased’. Zo biedt Drost een buitenlak met een oplosmiddel dat is gemaakt van citrusvruchten. Copperant (zie KlusVisie 6-2020) geeft aan voor de binnenverf 98 procent biobased producten te verwerken. Andere producenten kiezen voor de ontwikkeling van biobased lijnolie-lakken zoals Rolsma en Rigo. KlusVisie bezoekt naast producenten ook vakmensen die verven verkopen en/of zelf verwerken die minder of niet belastend zijn voor milieu, klimaat en vakmensen. Deze aflevering komt schilder Ernst de Nobel aan bod die met Ecocoatings.nl duurzame verven verkoopt.

KLUSVISIE | SCHILDEREN 8-2020 door Jaap van Rijn

6 DECEMBER 2020

green make over 2020

GREEN MAKE OVER

Ecocoatings doet net als ieder jaar weer mee aan het programma Green Makeover. Aflevering 8 (6 december 2020). Thema: wat kan je als huurder ism de verhuurder doen om te verduurzamen en energie te besparen! Je ziet Ecocoatings aan het woord en werk vanaf 07.54 minuten.

De duurzame schilder Ernst de Nobel van Ecocoatings heeft ervoor gezorgd dat de radiatoren weer met een gerust hart onder de radiatorombouw vandaan kunnen komen. Zonder de ombouw is hun warmteafgifte namelijk veel beter. De verwarmingen en de achterwand zijn wit geschilderd met de duurzame verven: Copperant Pura Muurverf en Pura Zijdeglanslak. De Pura Zijdeglanslak is een lakverf op waterbasis en plantaardig bindmiddel. De Monopac muurverf is ook met hetzelfde plantaardige bindmiddel gemaakt, Niet alleen een stuk beter voor het milieu maar het ruikt prettig en verwerkt makkelijk.

In deze aflevering verder nog meer mooie en makkelijke tips om de warmte beter te reguleren en te bezuinigen op gasverbruik.

1 DECEMBER 2019

green makeover ecocoatings

GREEN MAKE OVER SBS6

Ecocoatings doet mee aan SBS6 in het programma Green Makeover, aflevering 12 (1 december 2019). We hebben, ook namens de SCHILDERS VAN NU,  de muren onder handen genomen met duurzame verf. Natuurlijk. Je ziet ons in de 37e minuut, en nog een keer eerder, hard aan het werk 🙂

Let op: aflevering is niet meer te bezichtigen, wel nog de tips uit deze aflevering

23 NOVEMBER 2019

OPEN HUIS TIJDENS IMPACT DAYS

Op 23 November staat van 10:00 tot 16:00 de deur open voor iedereen die meer wil weten over wat, waarom en hoe Ecocoatings onderneemt. Dit alles tijdens de de Impact Days van den Haag. Kom vooral langs om een je te laten inspireren en een bak heerlijke duurzame en fairtrade koffie te drinken.