Schilderen vanuit het blik?

De ervaring leert dat direct uit het verfblik schilderen vaak een kliederboel wordt. Veel schilders gebruiken een zogenaamd verzetblik, met daarin een (plastic) strijkvaatje. Op zich handig als je meerdere kleuren moet doen, je kan namelijk met een blik meerdere strijkvaatjes (kleuren) gebruiken.

Als je echt zo milieuvriendelijk mogelijk wil werken, en net als wij geen voorstander bent van al dat plastic, is er nog een alternatief. Namelijk een kartonnen strijkvaatje, meerdere keren te gebruiken en minder plastic afval. In veel verf zitten weekmakers. Op het moment dat je dan wat nieuwe verf op droge oude verf in je strijkvaatje gooit,  zorgen de weekmakers er voor dat de verf weer oplost en dat er velletjes in je verf komen. Met de kartonnen vaatjes heb je daar geen last van omdat de verf er goed aan hecht.

Je hebt dus weer een extra keuze erbij om nog milieuvriendelijker te werken dan voorheen. En ook nog eens zonder er al te veel moeite voor te doen, dat is winst toch?

Bestel direct het duurzame verf emmertje:

verf emmertje karton eco

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!