Een Gezond Binnenklimaat. Wat Is Dat Dan?

Als het over een gezond binnenklimaat hebben, gaat het niet over zure regen, PFAS  of Co2. Al heeft het daar indirect wel mee te maken. Een gezond binnenklimaat gaat over de luchtkwaliteit in huis.

Er zijn een aantal factoren die meespelen in de luchtkwaliteit

De eerste en meest belangrijke is het ventileren van je huis. Zeker als je woning goed geïsoleerd is, is de aanvoer van verse lucht en de afvoer van vieze lucht essentieel. Zolang deze met elkaar in balans zijn, is er in principe sprake van gezonde lucht.

Daarnaast is ook het gebruik van damp-open materialen iets dat kan bijdragen aan een beter binnenklimaat. Damp-open materialen hebben namelijk enkele voordelen die harde (dampdichte) materialen niet hebben. Onder andere dat ze vocht reguleren, antistatisch zijn en bijdragen aan een betere akoestiek.

De luchtkwaliteit in veel werkomgevingen, maar ook bij scholen en in woningen, laat heel vaak te wensen over. Met als gevolg concentratieverlies, verzuim en gezondheidsklachten. Met gezondere, biobased en minerale materialen kunnen we daar andere keuzes in maken. Heel simpel door een andere eindafwerking te kiezen, draag je bij aan een gezonder binnenklimaat. Zo leveren minerale pleisters (leem en kalkstuc), maar ook silicaat en kalkverf een bijdrage aan jouw gezondheid.

Wist je dat we zelfs verf leveren die door fotokatalyse schadelijk stikstof afbreekt?

Je bent nog geen expert op dit gebied, maar weet nu in ieder geval waar je op moet letten als je een andere keuze wil maken. Damp-open gezonde materialen, voor een beter binnenklimaat.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!