Duurzame Keuze: Muurverf

Alle muurverven die wij verkopen zijn duurzaam. Maar wat is duurzaam en welke keuzes maken we daarin?
We kiezen voor een zo slim mogelijke voorraad, d.w.z. dat we geen producten op voorraad zetten waarvan we zeker weten dat we het niet binnen een redelijke termijn kunnen verkopen, anders is de kans groot dat het bederft.

We onderscheiden grofweg drie soorten muurverf namelijk

Minerale verven

Minerale verf van natuurlijke mineralen gemaakt zoals bv leem en kalk. Ze zijn wel natuurlijk, maar niet herwinbaar, zand en klei groeien tenslotte niet aan bomen..

Biobased verven

Biobased verven deze zijn gemaakt van herwinbare grondstoffen, simpel gezegd verf gemaakt van plantjes. Nee, geen spinazie op de muur, maar chemie op basis van plantaardige grondstoffen. Je kan het niet in je smoothie gooien, maar er wel prima je muren mee sausen.

Gerecyclede verf

Als laatste gerecyclede verf, dit is wel acrylaatverf, volledig fossiel dus, voorheen werd dit verbrand, nu prima her te gebruiken. Tegenwoordig kan men voor 97% gerecyclede verf maken. Wij zien dit als een transitie verf, zolang deze grondstoffen te recyclen zijn, is dat wat ons betreft een deel oplossing. Het heeft niet onze voorkeur en als je een vers gestucte ondergrond hebt, zouden wij het sowieso niet aanraden. Dan zijn biobased of minerale oplossingen veel slimmer. Waarom? Nou, omdat alle biobased en minerale verf een lagere co2 footprint hebben dan hun volledig fossiele virgin tegenhangers. Natuurlijk speelt ook de ondergrond die je wil verven hier weer een mede-bepalende rol.

Los van de soort verf heeft elke fabrikant ook zijn eigen duurzaamheid strategie, al dan niet voorzien van een of meerdere duurzaamheidslabels. Op de pagina merken zie je bij elk merk iets staan over de duurzaamheidsambitie van dat merk.

Nu kan jij dus kiezen op basis van bovenstaande informatie, ga je voor herwinbaar of mineraal. Of toch voor fossiel, maar dan gerecyled?

Neem maar eens een kijkje bij al onze muurverven

duurzame muurverf

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!