Schilder Benodigdheden Duurzaam

Onze non-paint producten betrekken wij bij een grote partij die dit zelf importeert. Alle stelen van de kwasten zijn gemaakt van fsc hout en meer dan dat valt er over de meeste non-paint producten die er zijn niet te zeggen vanuit een duurzaamheidsperspectief. Behalve dan dat wij in alle keuzes die we maken duurzaamheid meewegen.

Vegan kwasten, gerecycled karton en andere gekkigheid

Of wacht, wellicht dit nog;
Een echte goede kwast wordt gemaakt van varkenshaar, slijt in en gaat naar je hand staan, toch? Deels is dat waar, maar hoe vaak sta jij nou eigenlijk te schilderen? Dus dat naar de hand staan van die kwasten is vaak schromelijk overtrokken. En weet jij hoe die varkens in China behandeld worden? Wij wel. En daarom kiezen we in dit geval, bij uitzondering, voor een niet natuurlijk alternatief. Fabrikanten kunnen kunsthaar tegenwoordig zo ontzettend goed namaken dat dat dierenleed helemaal niet meer nodig is.

Ook voor de stroom van plastic emmers en inzet/strijk vaatjes hebben wij een goed alternatief in ons aanbod, namelijk de van gerecycled karton gemaakte exemplaren. Geen single use plastics meer die niet gerecycled kunnen worden. Ook onze muurverf roosters zijn gemaakt van metaal i.p.v. plastic, je ziet wel dat we zoveel mogelijk plastic willen vermijden.

Verder kiezen wij voor onze schilder benodigdheden professionele kwaliteit. Omdat we zelf ook in het schildersvak zitten weten we wat wel en niet werkt. Voor veel van onze klanten een uitkomst: de verf-rollergrip. Deze handige gadget helpt je bij het verwijderen van het rollertje van je beugel zonder dat jij en de hele woonkamer onder de verfspatten zitten. Het rollertje stop je makkelijk in het blik en je gaat de dag daarna weer gewoon verder met hetzelfde rollertje, scheelt ook nog eens materiaal.

We weten dat we niet altijd alles in de hand hebben maar proberen zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Heb je een tip voor een echt duurzaam en milieuvriendelijk product wat niet mag ontbreken in ons aanbod? Laat je tip achter in de comments.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!