Bescherming van Hout op natuurlijke manier

Circulariteit lijkt het nieuwe toverwoord te zijn. Kortweg gezegd komt het er op neer dat we gebouwen zo gaan maken dat ze en lang meegaan en zo slim in elkaar zitten, dat we ze na gebruik weer kunnen demonteren en hergebruiken. Als we materiaal willen hergebruiken, moeten we ervoor zorgen dat we dan geen schadelijke stoffen moeten verwerken. En dus moeten we ervoor zorgen dat alles dat we aanbrengen zo ‘schoon’ mogelijk is.

In dat kader hebben wij een fraai product in het aanbod, namelijk fungi force, een transparant zwarte houtbeits op basis van een schimmel. Deze schimmel wordt na verloop van tijd egaal zwart, als we hem voeden met lijnolie en aan de zon (uv licht) blootstellen. Je hebt dan een zwarte gevelbekleding, schuur, carport of schutting. En als de schuur afgebroken moet worden, kan je het hout hergebruiken of composteren. Er zit tenslotte geen schadelijke stoffen in.

beits natuurlijk fungiforce set

Natuurlijke Beits Fungi Force (Pakket) bestaat uit twee afzonderlijke bestanddelen. De biofinish, een watergedragen 100% natuurlijke bio-oplossing en een oilfinish, een plantaardige lijnolie. Zowel de biofinish als de oilfinish zijn 100% natuurlijk en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Eenvoudig aan te brengen. Mat zwarte transparante dekking.

Voor buiten

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!