Moet ik echt eerst grondverf gebruiken?

Eigenlijk gebruik je grondverf alleen voor kaal hout. Het heeft de eigenschap goed te hechten op de ondergrond en het is goedkoper. Het is ook vochtregulerend, dus als er nog wat restvocht in het hout zit kan het eruit. Dat betekent overigens niet dat je in de regen moet gaan schilderen, maar dat een klein restant vocht nog uit het hout kan na droging.

Sommige grondverf schuurt makkelijker, andere heeft al een beetje glans, dat is afhankelijk van de fabrikant zijn receptje. Er is grondverf op waterbasis en grondverf op oplosmiddelbasis. Wij kunnen de grondverf in dezelfde kleur maken als de eindlaag, hierdoor dekt de eindlaag ook beter

Primer is grondverf voor alle andere materialen die je gaat behandelen zoals bv steen, metaal en kunststof. Soms wordt een multiprimer over een bestaande verflaag heen gezet. Dat is vaak het geval als er een watergedragen verf over een oplosmiddelhoudende (olie) verf wordt geschilderd, deze laag fungeert dan als het ware als hechtlaag.

Muren gronden?

Bij muren  gebruik je vaak ook een primer als eerste laag om een muur te behandelen, dit zorgt ervoor dat deze minder zuigt en daardoor heb je dan weer een betere hechting en minder verf nodig.

Sommige muurverven hebben een primer nodig die specifiek bij een type verf hoort. Zo kan je silicaatverf alleen met daarvoor geschikte silicaatprimer behandelen

Je weet nu dus wanneer je grondverf  of primer moet gebruiken. Bepaal de ondergrond, maak je keuze en schilderen maar!

duurzame grondverf

Wij hebben voor elke klus een natuurvriendelijke variant

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!