Waarom Hout Impregneren?

Bij het impregneren van hout bescherm je het hout en blijf je de nerf van het hout zien. Het grote voordeel van impregneren is dat het product in de ondergrond dringt (in plaats van lak dat er op ligt) en daar zorgt dat het waterafstotend wordt.

Dus als je de mooie houtstructuur zo naturel mogelijk wil houden, en ook nog eens ecologisch wil afwerken is impregneren de juiste keuze. We hebben een aantal volledig kleurloze producten, daarnaast hebben we een aantal producten die we op (bijna) elke kleur kunnen maken.

Wij helpen een keuze maken

In ons assortiment hebben wij verschillende oplossingen. Allemaal duurzaam. Uiteraard.

Lacq Energol

Hout Bescherming Ambachtelijk Energol is een authentiek beschermingsproduct voor al uw houten ondergronden, op ambachtelijke wijze bereid. De combinatie van houtolie en lijnolie zorgt voor een optimaal resultaat.

Energol voedt het hout van binnen uit en biedt langdurige bescherming. Door de unieke samenstelling van grondstoffen blijft Energol lang flexibel zodat deze niet scheurt op hout.

natuurlijk impregneermiddel hout natunol

Impregneermiddel Hout Natunol is een houtimpregneermiddel op basis van natuurlijke oliën en harsen. Natunol penetreert zeer goed in het hout en heeft een voedende, vochtwerende werking. Tevens wordt het hout beschermd tegen uitdroging en scheurvorming.

Voor buitengebruik, toe te passen op bijvoorbeeld houten schuren, schuttingen, omheiningen, beschoeiingen en steigers. Kan toegepast worden op zowel ruw als geschaafd hout. Geschikt voor diverse houtsoorten.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!