Waarom Hout Impregneren?

Bij het impregneren van hout bescherm je het hout en blijf je de nerf van het hout zien. Het grote voordeel van impregneren is dat het product in de ondergrond dringt (in plaats van lak dat er op ligt) en daar zorgt dat het waterafstotend wordt.

Dus als je de mooie houtstructuur zo naturel mogelijk wilt houden, en ook nog eens ecologisch wilt afwerken, is impregneren een goede keuze. We hebben een aantal kleurloze producten, daarnaast hebben we een aantal producten die we op (bijna) elke kleur kunnen maken.

Impregneer wordt meestal ingezet op buitenhout. Denk aan schuttingen, schuurtjes, tuinhout en gevelbetimmering, als het maar na een regenbui kan drogen. Het is dus niet geschikt voor horizontale delen waar water op blijft liggen. Met een impregneermiddel verduurzaam je het hout door schimmel- en insectenwerende stoffen in het hout te laten doordringen. Het hout wordt hiermee waterafstotend gemaakt en gaat tot wel vijf keer langer mee. Bovendien voorkom je aanslag van mossen en algen op het hout.

Je weet nu dus waarvoor je impregneer gebruikt en ook dat je die gewoon door ons op kleur kan laten maken. Niets houdt je nog tegen om te bestellen en aan de slag te gaan

Wij helpen een keuze maken

In ons assortiment hebben wij verschillende oplossingen. Allemaal duurzaam. Uiteraard.

Lacq Energol

Hout Bescherming Ambachtelijk Energol is een authentiek beschermingsproduct voor al uw houten ondergronden, op ambachtelijke wijze bereid. De combinatie van houtolie en lijnolie zorgt voor een optimaal resultaat.

Energol voedt het hout van binnen uit en biedt langdurige bescherming. Door de unieke samenstelling van grondstoffen blijft Energol lang flexibel zodat deze niet scheurt op hout.

natuurlijk impregneermiddel hout natunol

Impregneermiddel Hout Natunol is een houtimpregneermiddel op basis van natuurlijke oliën en harsen. Natunol penetreert zeer goed in het hout en heeft een voedende, vochtwerende werking. Tevens wordt het hout beschermd tegen uitdroging en scheurvorming.

Voor buitengebruik, toe te passen op bijvoorbeeld houten schuren, schuttingen, omheiningen, beschoeiingen en steigers. Kan toegepast worden op zowel ruw als geschaafd hout. Geschikt voor diverse houtsoorten.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!