Welke beits voor hout gebruiken?

Beits  hoort eigenlijk in de categorie impregneer thuis, maar omdat de meeste mensen de naam beits herkennen staat deze ook apart. Want zowel de watergedragen als oplosmiddelhoudende beitsen reguleren het vocht. Beitsen voeden het hout van binnen uit en beschermen het hout daardoor op een andere manier.

 

Dekkende en transparante beits

Er zijn dekkende beitsen en transparante beitsen. De laatste zijn het bekendst door de houtkleuren die er mee worden nagebootst. Bijna iedereen kent wel de schuurtjes of tuinhuisjes die in de beits staan, ze zijn makkelijk in het onderhoud, maar moeten wel regelmatiger overgeschilderd worden

Ons assortiment beits

We hebben een aantal merken beits in ons assortiment, drie van Nederlandse fabrikanten en een Zwitserse.

Allereerst zijn er de watergedragen beitsen van Copperant, een dekkende voor zowel binnen als buiten en een transparante beits die alleen voor binnen geschikt is (in houtkleuren verkijgbaar), beide producten verwerken makkelijk en drogen snel. De derde is de transparante beits van Copperant voor buiten. Dit is een oplosmiddelhoudende beits en daarom is deze dan ook alleen geschikt voor buiten. Ook deze is weer in houtkleuren verkrijgbaar. De beitsen van Copperant zijn beperkt vochtregulerend.

De Zwitserse firma Böhme maakt onder andere de watergedragen dekkende en semidekkende beitsen LignoStain en AgingStain. De AgingStain wordt vaak ingezet om geveldelen en schuttingen te voorvergrijzen, zodat deze een mooie esthetische look-and-feel houden.
De LignoStain is in veel kleuren te maken en geeft een prachtige matte diepe kleuring. Beide producten zijn makkelijk verwerkbaar en bieden langdurige bescherming doordat ze diep in het hout doordringen. Van alle door ons aangeboden beitsen zijn de beitsen van Bohme het meest vochtregulerend.

Van de tweede Nederlandse producent Lacq zijn de producten Energol en Produra. De Energol is transparant en de Produra dekkend. Beide hebben een ingebouwd uv filter dat maakt dat ze goed buiten inzetbaar zijn, vooral voor schuttingen/schuren en buitenhout toepassingen. Beide producten zijn in een beperkt aantal standaard kleuren te krijgen, maar zijn ook prima aan te kleuren in andere tinten.

De laatste Nederlandse producent die Beitsen aan ons levert is de firma Rigo zij maken een watergedragen lijnoliebeits deze heeft een hoog gehalte aan natuurlijke grondstoffen en past o.a daardoor prima in ons aanbod. De droogtijd is wel iets langer als die van de andere watergedragen producten.

Wij helpen een keuze maken

Beits Transparant Duurzaam Pura is beschikbaar als transparante afwerking en in semi-transparante houtkleuren. Voor binnen.

Buitenbeits Dekkend Duurzaam Pura op basis van water en plantaardig bindmiddel. Dekkend in veel kleuren verkrijgbaar.

beits transparant plantaardig quattro

Beits Transparant Plantaardig Quattro is beschikbaar als transparante afwerking en in semi-transparante houtkleuren. Voor buiten.

hout beits biobased

Houtbeits Biobased Agingstain voor fraai grijs verweringseffect van onbehandeld hout. Voor buiten. In verschillende kleuren verkrijgbaar.

oliebeits biobased

Oliebeits Biobased LignoStain UV is een kwalitatief zeer hoogwaardige beits voor hout. Voor buiten. Kleurloos en met kleur verkrijgbaar.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!