Partner: Happy Planet Professionals

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een aantal jaar geleden ben ik lid geweest van MVO Nederland, omdat ik maatschappelijk verantwoord ondernemen een warm hart toe draag. Ik vind dat je als ondernemer een morele verplichting hebt om iets terug te geven aan de maatschappij. Ik voelde me alleen niet zo thuis in de toch ietwat corporate sfeer die er heerste bij de MVO-meetings.

Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik kon aanhaken bij de Happy Planet Professionals. Een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals die willen bijdragen aan een betere wereld. Onder andere door jaarlijks een peer to peer review te ondergaan, kan je elk jaar een certificaat verkrijgen.

Daarmee kan je dan aan de buitenwereld duidelijk maken dat je hierin je verantwoordelijkheid hebt genomen. Wat natuurlijk geenszins wil zeggen dat je daarmee klaar bent, het is de bedoeling dat je actief laat zien waar je mee bezig bent.

Certificering HPP