Welke Verf Kwast Gebruiken?

Twijfel je ook steeds weer over welke kwast je het best kunt gebruiken als je gaat verven?

Er zijn heel veel soorten en maten kwasten. In Nederland wordt er veel geschilderd met een ronde kwast, in het buitenland meer met platte kwasten. Goed of fout bestaat niet, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Er is wel verschil tussen goedkope kwaliteit kwasten en duurdere kwaliteit. De goedkope kwasten verliezen vaak tijdens het schilderen hun haren, dat is vervelend en dus niet aan te raden.
Grofweg heb je twee soorten kwasten, die voor verf op waterbasis en die voor op oliebasis. De kwasten die wij gebruiken zijn allemaal synthetisch, oftewel gemaakt van nepharen. Reden daarvoor is dat ze bijna net zo goed zijn als de oude varkenshaarkwasten. Het haar voor de varkensharenkwasten wordt niet op een prettige manier uit de varkentjes gehaald, vandaar dat wij hier kiezen voor synthetisch.

Je weet nu welke kwast wanneer je met gebruiken en ook waarom, dat is een mooie start voor de klus.

verfkwast professioneel

Deze traditionele Professionele Verfkwast Serie 2015 met rode haren heeft een extra gevulde mix van haar en synthetische vezels en een beukenhouten steel. Deze kwast is voor de verwerking van watergedragen verven. Minder geschikt voor oplosmiddelhoudende verven. Deze kwast is speciaal ontwikkeld voor de professionele schilder die niet de dure kwast wil maar toch professionele kwaliteit.

verfkwast professioneel s2020

Deze Professionele Verfkwast Serie 2020 met beukenhouten steel en met unieke mix van gemodificeerde polyester vezels, is een ideale kwast voor oplosmiddelhoudende en watergedragen lakken. De kwast is voorzien van een katoenen touwwoeling die verwijderd kan worden als de kwast stugger wordt door slijtage. Hierdoor blijft de kwast langer soepel.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!