Hoe kan ik Verf Verdunnen en Schoonmaken?

Dat ook de middelen om verf te verdunnen en schoon te maken die wij verkopen ecologisch zijn, is voor ons vanzelfsprekend. Wij hebben voor verschillende schoonmaakklussen een uitstekende natuurvriendelijke variant. Voor het verdunnen van verf geldt hetzelfde. Je voegt iets toe aan de verf en je wilt niet dat dat schadelijke stoffen zijn.

Water naar de zee dragen …


Schoonmaken van de ondergrond

Bij  het schoonmaken van de te behandelen ondergrond is het verstandig om te kijken naar wat je moet schoonmaken voordat je begint. Gaat het bijvoorbeeld om schimmel, dan is het verstandig om eerst te kijken waarom iets schimmelt. Vaak is dat bijvoorbeeld een (te) slecht geventileerde ruimte. Dan kan je blijven schoonmaken, maar dat neemt de oorzaak van de schimmels niet weg en is dus water naar de zee dragen.

Ons advies zou dan zijn, eerst de oorzaak aanpakken en dan reinigen met een goed schoonmaakmiddel. Natuurazijn doet dan overigens vaak al genoeg. Wil je echt goed ontvetten, gebruik dan onze Eco 100 allesreiniger, super economisch, want 100% verdunbaar. In Nederland geproduceerd, dus daardoor ook een lage footprint

Verder gaan veel mensen bij het schoonmaken van hout eerst schuren en dan pas schoonmaken, ook dat is water naar de zee dragen. Bekijk onze tip over schuren.

Verf verdunnen

Bij het verdunnen van verf voeg je iets toe dat het beter verwerkbaar maakt. Gebruikte je hiervoor altijd terpentine? Realiseer je dan dat in terpentine vaak aromaten zitten. Deze aromaten kunnen kankerverwekkend zijn, geen slimme keuze dus.

De producten die wij verkopen zijn allemaal van natuurlijke oorsprong. Zo wordt b.v de gomterpentijn uit de schors van Portugese naaldbomen gemaakt. Voor alle vluchtige producten (spul dat verdampt), dus ook onze natuurlijke gomterpentijn, geldt dat je telkens iets toevoegt dat grotendeels verdampt. Ook een vorm van water naar de zee dragen dus.

Het allerbeste is gewoon niet verdunnen. Simpel toch? Het enige wat het oplosmiddelen doen, is de verf smeerbaar houden, dan is het raar dat je er telkens bij moet gooien omdat het verdampt toch? Bovendien zijn de dampen van oplosmiddel de reden dat ze niet meer gebruikt mogen worden, ze zijn namelijk niet goed voor je

Als je dan toch gaat verdunnen gebruik dan onze Bial168. Dit is het enige een niet vluchtige, 100 % plantaardige oplosmiddel. Ook prima geschikt om je kwasten langdurig in te bewaren en mee schoon te maken.

duurzame verf webshop

Wij hebben voor elke klus een natuurvriendelijke variant

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!