Hoe kan ik Verf Verdunnen en Schoonmaken?

Dat ook de schoonmaakmiddelen die wij verkopen ecologisch zijn, is voor ons, vanzelfsprekend. Wij hebben voor verschillende schoonmaakklussen een uitstekende natuurvriendelijke variant. Voor het verdunnen van verf geldt hetzelfde. Je voegt iets toe aan de verf en je wilt niet dat dat schadelijke stoffen zijn.

Water naar de zee dragen

Bij schoonmaken van de te behandelen ondergrond is het verstandig om te kijken naar wat je moet schoonmaken voordat je begint. Gaat het bijvoorbeeld om schimmel, dan is het verstandig om eerst te kijken waarom iets schimmelt. Vaak is dat bijvoorbeeld een (te) slecht geventileerde ruimte. Dan kan je blijven schoonmaken, maar dat neemt de oorzaak van de schimmels niet weg en is dus water naar de zee dragen.

Ons advies zou dan zijn, eerst de oorzaak aanpakken en dan reinigen met een goed schoonmaakmiddel. Natuurazijn doet dan overigens vaak al genoeg.

Verder gaan veel mensen bij het schoonmaken van hout eerst schuren en dan pas schoonmaken, ook dat is water naar de zee dragen. Bekijk onze tip over schuren.

Bij het verdunnen van verf voeg je iets toe dat het beter verwerkbaar maakt. Gebruik je hiervoor terpentine realiseer je dan dat in terpentine vaak aromaten zitten. Deze aromaten kunnen kankerverwekkend zijn, geen slimme keuze dus.

Voor alle vluchtige producten (spul dat verdampt), dus ook onze natuurlijke gompterpentijn, geldt dat je telkens iets toevoegt dat grotendeels verdampt. Ook een vorm van water naar de zee dragen dus.

Het allerbeste is gewoon niet verdunnen. Simpel.

Als je dan toch gaat verdunnen gebruik dan onze Bial168, een niet vluchtig, 100 % plantaardig oplosmiddel. Ook prima geschikt om je kwasten langdurig in te bewaren en mee schoon te maken.

duurzame verf webshop

Wij hebben voor elke klus een natuurvriendelijke variant

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!