Duurzame verf is dat hetzelfde als biobased?

Met Ecocoatings heb ik ervoor gekozen om alleen maar duurzame verf te verkopen. In principe is onze filosofie dat deze verf van herwinbare grondstoffen (biobased) wordt gemaakt. Maar is dat de enige bron en wat doen we dan met alle verfrestanten die er al zijn? Verbranden?

Niet biobased, wel duurzame verf

Dat werd vaak gedaan in het verleden. Maar nu is er een mooi alternatief voor muurverf. In plaats van muurverfresten te verbranden in verbrandingsovens, worden alle bruikbare resten gesorteerd voor nieuwe muurverf. Natuurlijk wordt de verf eerst grondig getest op verscheidenheid van eigenschappen en inhoudsstoffen om zeker te zijn van de kwaliteit en de veiligheid.

Wij zien het als een transitie verf. Als je toch al acrylaatverf op je muren hebt zitten kan dit een redelijk alternatief zijn. Je koopt immers geen virgin materiaal maar iets wat al gemaakt is, daardoor heeft het een veel lagere CO2 footprint. Past prima binnen het idee van de circulaire economie.

Naast verf van herwinbare grondstoffen (biobased, gemaakt van plantjes) is er ook verf gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen die niet herwinbaar zijn. Dat zijn de o.a zogenaamde minerale verven, bijvoorbeeld kalk, silicaat of leemverf, dus wel natuurlijk maar niet herwinbaar.

Gerecyclede verf: wel zo duurzaam

Nu in ons assortiment: Recycled Muurverf Skyn.

muurverf gerecycled skyn

Recycled Muurverf Skyn bestaat voor 97 – 99% uit hergebruikt materiaal. Een professionele, egaal dekkende muurverf voor binnen. Deze recycle muurverf heeft een zeer prettige verwerking met een prima dekking. De muurverf is mooi mat en goed schrobvast.

KLEUR: gebroken wit (RAL 9010)

  • ideale binnenmuurverf
  • prettige verwerking
  • goede dekking
  • schrobvast
  • zowel rolbaar als verspuitbaar

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!