De Verf van de Keizer

Net als de kleren van de keizer in het gelijknamige sprookje, is het mogelijk om een tafel, stoel of parketvloer af te werken met een laag die vrijwel onzichtbaar is. Veel mensen vinden het mooi om een houten oppervlakte zo natuurlijk mogelijk te laten, maar liefst toch te beschermen.

Transparante bescherming, maar niet tegen UV

Dat is prima te realiseren, mist je met een aantal zaken rekening houdt. Transparante (kleurloze) lagen bieden geen bescherming tegen UV straling. D.w.z. dat het hout, ónder de transparante laag toch verkleurd. Vurenhout wordt bijvoorbeeld veel geler in een heel korte tijd. Wil je dat tegenhouden zal je er wat kleur aan moeten toevoegen.

In het uiterste geval kan je ook een UV filter als eerste laag aanbrengen, deze zijn helaas nog niet helemaal biobased te verkrijgen.

Onzichtbare lakverf

Als je vergeling geen probleem vindt, of een houtsoort gebruikt die daar minder gevoelig voor is, dan is deze Flora meubel- en parketlak een heel mooie matte biobased oplosssing. Ook prima geschikt voor het afwerken van een spatstuk boven een aanrecht of fonteintje.

Natuurlijke hout en vloerlak

Door zijn goede slijtvastheid is de Hout- en Vloerlak Flora goed te gebruiken op houten vloeren, trappen en meubels. Met deze ultra matte lak wordt de look en feeling van onbehandeld hout behouden. Inzetbaar als onzichtbare finish op elk (houten) meubelstuk, muur en vloer en hecht ook goed op beton, kurk en parket. Is fijn in gebruik en laat geen applicatie sporen na. Flora kan ook als wand coating over muurverf worden ingezet voor ruimtes die intensief worden gebruikt en vaak moeten worden gereinigd.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!