Moet ik mijn gevel impregneren?

Een goede en hele gevel hoef je niet te impregneren. Een gezonde gevel heeft geen scheuren of ontbrekende voegen en de baksteen is goed van kwaliteit. Is de baksteen beschadigd, bijvoorbeeld een keer met te hoge druk gereinigd, dan is de kans groot dat dit de steen kapot heeft gemaakt.

Makkelijk gevel testen

Een makkelijke test is een kopje water tegen de gevel te gooien. Parelt het water van de steen af of verdwijnt het water in de steen?

In dat laatste geval kan je met de biobased impregneer van Impershield de gevel weer waterafstotend maken.
Dit doe je door het materiaal met een druksproeier te vernevelen over het oppervlak. Op deze manier behandel je de stenen ondergrond, het water verdampt en de natuurlijke bescherming van oliën en harsen kan zijn werk gaan doen.

Supermakkelijk zelf aan te brengen. Veel impregneermiddelen bevatten siliconen, wat het schilderen van deuren en ramen na het aanbrengen veel lastiger maakt, met de Stone seal van Impershield heb je van dit probleem geen last.

Natuurlijk StoneSeal impregneermiddel beschermt minerale oppervlaktes tegen vocht, vuil, UV en andere zaken die verwering teweegbrengen. De seal is onzichtbaar en is aan te brengen op wat grovere poreuze oppervlaktes, zoals terrassen, gevels, beton of natuurstenen objecten.

natuurlijke stoneseal impregneer
  • 100% Organisch
  • Onzichtbaar
  • Voor grof en fijn bewerkte steensoorten (ongepolijst)

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!