Moet je eerst schuren voordat je lak gaat verven?

Als je hout wil gaan schilderen, en het is al geschilderd, dan moet je eerst schoonmaken. Voor onze tip daarover kijk hier: link? Altijd eerst schoonmaken en dan schuren.

Wat je namelijk doet bij schuren is dat je allemaal kleine krasjes maakt waar de verf aan gaat hechten. Op het moment dat deze vol zitten met schuurstof en andere viezigheid, kan je verf minder goed hechten aan het hout. Na schuren dus wel afstoffen.

Bij hout wat helemaal intact is en waar dus geen kale plekken op zitten, kan je volstaan met schoonmaken en daarna licht opschuren met een hele fijne korrel (bv 220).

schuurspons dubbelzijdif rhyno

Dubbelzijdige Schuurspons Rhyno is voorzien van een foambed tussen de beide schuurlagen in. Voor het schuren van hout, verf, lak, vernis, carrosserie en kunststof. Door zijn flexibiliteit zeer goed inzetbaar en geschikt voor de moeilijkere schuurwerkzaamheden zoals, hekwerken en profielen. Lange levensduur.

VERKRIJGBAAR IN KORREL: 120 – 220
INHOUD: per 10 stuks

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!