Hout Beschermen met Olie

Tuinmeubels, maar ook vloeren kun je prima behandelen met een olie. Deze olie heeft een extreem lage milieu-impact, want is van natuurlijke oorsprong.

 

Krachtig tegen vocht

Met olie verzadig je het hout, waardoor vocht geen kans krijgt het hout binnen te dringen. Je voedt als het ware het hout. Houd er wel rekening mee dat deze manier van behandelen van buitenhout regelmatig onderhoud vergt. Dat komt o.a doordat olie transparant is en dus ook geen bescherming biedt tegen UV straling. Heb je dus hout wat altijd buiten staat, dan is olie niet de meest onderhoudsvriendelijke optie. Zeker buitenhout zal je minimaal een keer per jaar moeten behandelen.

Dus dat houten beeld dat nog van je Opa is geweest en die je in de tuin wilt zetten, mag dat grijs worden na verloop van tijd en weet je zeker dat je het een keer per jaar wilt behandelen?

Je kan olie ook inkleuren. Je krijgt dan een bijv een lichte hout kleur. De pigmenten in de olie halen beperkt het UV licht tegen en zorgen zo voor een langere levensduur van de behandeling

Het voordeel van olie is dat het makkelijk aan te brengen is, je kleurt en beschermd in één laag  en in principe  hoef je het niet te schuren.

Ons aanbod

In ons assortiment hebben wij een aantal prachtige olie producten om hout op een ecologische manier te beschermen.

Zo hebben we o.a Tungolie, deze zuiver olie is bij uitstek geschikt voor het behandelen van aanrechtbladen en broodplanken, daarnaast hebben we ook twee componenten olie die mat opdroogt,  maar ook als je een funky kleurtje wilt geven aan dat leuke meubel dat je zelf hebt gemaakt, kunnen we je helpen.

Je weet nu wat de voor- en nadelen van olie zijn. Heel simpel gezegd, super makkelijk aan te brengen, maar wel wat vaker onderhoud nodig. Kies eerst wat je wil oliën, kies dan de juiste olie erbij en poetsen maar!

In ons assortiment hebben wij een aantal prachtige Olie producten om hout op een ecologische manier te beschermen.

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!