Op zoek naar kleur?

Alle kleuren van de regenboog

Je wilt een kleur uitzoeken maar weet nog niet welke precies. In ons kleurenmeng-systeem staan wel 10.000 kleuren, dus voor elk wat wils. Of het nu voor hout, steen, binnen of buiten is, wij hebben volop en vaak meerdere opties. Wij kunnen in principe alle kleuren maken, behalve fluorescerende en metallic kleuren. Sommige producten zijn alleen in wit of lichte tinten te verkrijgen. Een kleurtje kiezen lijkt simpel, maar er komt vaak toch meer bij kijken.

Kleurnamen en kleurcodes

Er zijn een aantal standaard kleuren waaiers die veel gebruikt worden, dat zijn bijvoorbeeld RAL en NCS. Daarnaast hebben alle door ons gevoerde duurzame verfmerken hun eigen kleurenwaaiers duurzame verfkleuren. Alle kleuren die wij kunnen maken hebben een kleurcode zoals RAL9010.

Als je een kleurtje hebt gekozen bij de Gamma of Karwei, dan staan die niet bij ons in het kleurenmeng-systeem, dat zijn meestal kleuren met een naam bijvoorbeeld ‘Saharageel’ of ‘Pandora’. En hoewel binnen ons kleurensysteem de verfkleur ‘Pandora’ niet bestaat (en we ook niet weten welk kleurrecept dit is) kunnen wij de uiteindelijke kleur wél maken. We laten dan bij een laboratorium de kleur onderzoeken, en krijgen dan een specifiek kleur-recept voor die ene kleur die jij hebt uitgekozen, hoe mooi is dat, service op maat.

Speciaal voor jou de gewenste kleur

Je zou het niet zeggen, maar kleur-maken is behoorlijk complex. Zo is er bijvoorbeeld een verschillende basis nodig voor lichte of donkere kleuren. Lichte kleuren maken we uit een wit basis en donkere kleuren uit een transparante basis.

Bij de meeste bouwmarkten staat zogenaamde ready-mix, kant en klare verf met een kleur. Wij verkopen geen readymix maar mengen alle kleuren speciaal voor jou op de gewenste kleur. Zo kunnen we exact de goede kleur maken in de juiste hoeveelheid, en hoeven we niets weg te gooien dat te lang onverkocht op de plank staat.

Woon je in de buurt van Den Haag dan kun je, op afspraak, langskomen en mengen we de kleur waar je bij staat.

Kleurenwaaiers

De kleurenwaaiers die door de verffabrikanten uitgegeven worden bieden daarom een uitkomst. Die geven precies aan welke kleuren met welke receptuur gemaakt kunnen worden. Het enige dat dan nog lastig is, is als die kleurenwaaiers digitaal worden aangeboden. De kleurinstelling van jouw beeldscherm kan een andere kleur weergeven dan in de originele waaier. En nog even terzijde, de kleur kan op bijvoorbeeld jouw muur ook weer anders tonen door lichtinval etc.

Gratis aanvragen

Om het een beetje makkelijker te maken voor de consument bieden wij van 2 van onze leveranciers papieren kleurkaarten aan die gratis besteld kunnen worden. Daarmee kan je thuis bekijken welke kleur het beste past. Uiteraard kunnen de andere kleurenwaaiers ook bij ons besteld worden. Omdat deze vaak heel prijzig zijn om te maken (en dus te verkopen) kunnen wij dat alleen niet gratis aanbieden.

gratis kleurkaart ecocoatings
  • Ontvang 2 kleurkaarten GRATIS
  • Bekijk thuis welke kleur het beste past
  • Bestel direct jouw kleur verf met de code op de kaart

Meer informatie of advies?

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste kleur bij de juiste verf. Woon je in de buurt van Den Haag dan kun je, op afspraak, langskomen en mengen we de kleur waar je bijstaat. Je kunt dan kiezen uit alle waaiers die je direct bij ons kunt inzien. Wij helpen je graag verder!