Duurzame Estafette

ernst de nobelGroene Verf in Alle Kleuren

Superleuk om het stokje in deze duurzame estafette te mogen ontvangen van Louise Cohen, dankjewel Louise! En wat een leuk idee, dat je ook de volgende blog een zetje mag geven, zo maken we samen een duurzame trein die door blijft denderen, hoe mooi is dat. Natuurlijk werd ik niet voor niets gevraagd. Ik ben een man met een missie.

Ik ben Ernst de Nobel oprichter van Ecocoatings, webshop en groothandel in ecologische verf en pleistersystemen. Mijn missie is zo veel mogelijk mensen zo duurzaam mogelijk laten werken met natuurlijke verf en minerale pleisters, zoals, o.a. kalk en leem.

Voortvloeiend uit mijn werkzaamheden als ecologische schilder (Ecoschilderwerk), ben ik in 2016 begonnen met het aanbieden van wat inmiddels een breed portfolio aan duurzame producten is. Andere groothandels zijn misschien iets pragmatischer in hun keuze qua aanbod. Binnen Ecocoatings kies ik principieel voor biobased en renewable materialen.

En zo kom je dan in aanraking met mensen die bezig zijn met duurzaam bouwen, in de breedste zin, van schilders tot architecten en van doe het zelf klussers tot professional designers. Elk met hun eigen kijk op wat duurzaamheid is en hoe ze daar mee om willen gaan.

De merken die Ecocoatings verkoopt komen uit de professionele schilder branche, en zijn soms nog niet echt bekent bij onze klanten. Het is echter al talloze keren gebeurd dat nieuwe klanten razend enthousiast werden bij het productaanbod. Want hoewel de merken soms nog onbekend zijn, de kwaliteit staat bij ons buiten kijf.

Zo kan je tot wel 14 kg co2 per m2 besparen door een minerale verf toe te passen i.p.v. een acrylaat, is het mogelijk om stikstof uit de lucht om te zetten en creëer je d.m.v. een damp-open verfsysteem een veel gezonder binnenklimaat. En dan werkt het ook nog een super fijn.

Als je even stil staat bij het besef wat een impact zo’n relatief dunne laag heeft, kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat wat je met verf kan bijna magisch is. Voldoet het niet aan de strengste eisen, dan komt het er bij ons niet in. (soms is het zo fijn om de scepter te zwaaien 🙂

Op kleur en glansgebied zijn er zeer weinig beperkingen, op ons eigen KleurenMengSysteem, kunnen wij meer dan 10.000 kleuren maken. Zowel uit de RAL en NCS-collecties, maar ook uit de design merken zoals bv. Farrow&Ball en Litlle Green, maar ook Fairf. Verf en pleisters voor binnen en buiten, houten en stenen ondergronden, transparant, onzichtbaar (de verf van de keizer :), kalkmat of hoogglans, bijna alles is mogelijk en ook nog eens biobased.

groene verf in alle kleuren estafetteAls partner van o.a architectenvereniging VIBE, kennispartner binnen het ICDUBO, maar ook binnen de MVO-beweging HappyPlanetProffesionals, probeer ik overal de zaadjes te planten voor mijn missie. De wederkerigheid die uit de uitnodiging voor deze blog spreekt, is een van de essenties binnen Ecocoatings.
Het zou dan ook mooi zijn als ik jullie kan helpen met het maken van de meest duurzame, ecologische materiaalkeuzes, zonder daarbij aan kwaliteit of esthetiek in te boeten.
Alleen ga je harder, samen kom je verder!

Voor de volgende blog geef ik het stokje graag door aan Stadshout