Verf op waterbasis of op terpetine basis gebruiken?

Welke verf moet ik nou gebruiken, die op waterbasis, of die op basis van oplosmiddel (bijvoorbeeld terpentine)? En moet ik dan hoogglans gebruiken of is zijdeglans beter?

Het is heel waarschijnlijk dat de toekomst van verf in producten op waterbasis ligt. Tot het echter zover is en je nog kan kiezen helpen wij je graag bij het maken van een goede keuze. Schilders mogen binnen al lang niet meer met verf op basis van oplosmiddelen werken (omdat het niet gezond is), dus waarom zou jij dat wel doen?

Buiten wordt er meestal nog wel met verf op oplosmiddel basis gewerkt, meestal is dat terpentine. Bij ecologische verven is dat vaak gomterpentijn of Bial 168, het enige oplosmiddel dat niet verdampt. Maar je kunt buiten tegenwoordig ook prima schilderen met watergedragen verf. Houd er dan wel rekening mee dat je dik genoeg schildert, oftewel je zal meer lagen moeten aanbrengen. Een voordeel van watergedragen verf is dan wel weer dat het sneller droogt, dus dat je meer lagen op een dag kan aanbrengen.

Elke ondergrond zoals hout, steen, of stucwerk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Daarom is er ook niet één verf die overal overheen kan, maar zal je eerst even goed moeten kijken naar wat je wilt schilderen. Als je dat weet, reken je uit hoeveel m2 je wilt schilderen, bepaal je de kleur die je wilt hebben en ga je van daaruit een keuze maken.

gratis kleurkaart ecocoatings
  • Ontvang 2 kleurkaarten GRATIS
  • Bekijk thuis welke kleur het beste past
  • Bestel direct jouw kleur verf met de code op de kaart

Stuur gerust een e-mail naar ons als je meer hulp nodig hebt in het kiezen van de juiste verf. Wij helpen je graag verder!