Partner: SchildersVanNu

Het roer moet om.

‘Maar hoe heb jij dat dan gedaan?’, is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Met vallen en opstaan. Ik ben, net als de meeste ondernemers, redelijk eigenwijs. Toen ik, als schilder, voor de zoveelste keer van een niet nadergenoemde vertegenwoordiger van een groot fossiel merk te horen kreeg dat ‘die natuurverf toch maar troep is’, was ik het zat. Ik ben toen eerst maar eens om me heen gaan kijken om erachter te komen wat er te krijgen was en wie er mee bezig waren. Ik voelde me een roepende in de woestijn, totdat ik bij de SchildersVanNu terechtkwam.

Een groep gelijkgestemde schilders die allemaal op hun eigen manier een invulling geven aan duurzaam schilderwerk. Het was een heerlijk warm bad. Inmiddels is de SVN een vereniging waar ik voorzitter van ben en opereert zij onder de paraplu van branchevereniging OnderhoudNL. Tevens is de doorbraak van biobased verven een feit, er zijn nog maar weinig fabrikanten die niet op zijn minst één biobased product aanbieden.

We zijn er echter nog lang niet. Grondstoffen worden steeds duurder en schaarser. Dat merken schilders ook in de prijsstijgingen van verf. Dus blijft het gesprek hoe we kunnen verduurzamen op een verantwoorde manier waardevol en noodzakelijk.

Ook benieuwd naar wat je kunt doen?