Partner: Stadshout Amsterdam

stadshout amsterdam partner

Als tijd geld is, is hout van bomen onbetaalbaar.

Bovenstaande is een tekst die gebrand is op een stukje populierenhout uit Amsterdam.

Vorig jaar ontmoete ik bij TierraFino, tijdens een workshop tiny-house bouwen, Crisow van Stadshout. Een erg leuke middag en we hadden gelijk de zogenaamde klik. Stadshout verwerkt Amsterdamse bomen op duurzame wijze en biedt ze, middels lokale ambachtslieden, een tweede leven aan in hun eigen stad.

Na wat heen en weer gemail en gebel heeft Stadshout in hun winkel (aan de van Woustraat 70 in Amsterdam), een bescheiden categorie met verf van Ecocoatings staan. Voornamelijk gericht op het beschermen van de houten objecten die zij zelf ook maken. Zo hebben ze zelf onder andere een hele serie plantenbakken in Amsterdam West voorzien van de Natunol impregneer. En toen de bedrijfsruimte van Ecocoatings gepimpt moest worden, hebben we daarvoor wat restanten schaaldelen van Stadshout gebruikt.

Wederkerigheid is een belangrijk deel van samenwerking, op elkaars expertise vertrouwen en samen weten waar je voor staat is minstens zo belangrijk als de financiële exponent.

In alle openheid streven daar de meest duurzame oplossingen, liefst zo circulair mogelijk, dat is waar stadshout voor staat.

Fijn om zo’n partner in je netwerk te hebben!